Therapie

VISCERALE THERAPIE

Viscerale therapie is een andere manier van onderzoek en behandelen voor (pijn)klachten van het bewegingsapparaat.
95% van de (pijn)klachten van het bewegingsapparaat ontstaan door stoornissen in de vliezen rondom de inwendige organen met al hun verbindingen naar botstructuren, spieren en het zenuwstelsel.
Dit vliezen(viscerale) systeem kan stoornissen en zelfs aandoeningen geven in het bewegingsapparaat.
Viscerale therapie kan effectief zijn bij chronische en/of recidiverende klachten van het bewegingsapparaat of bij klachten van de inwendige organen, ontstaan door verklevingen na ongevallen en operaties.
De Viscerale Manipulaties bestaat uit zeer fijne manuele technieken die het herstel van een normale, gezonde beweeglijkheid van de organen en hun bindweefsel ondersteunen.
Deze zachte manipulaties kunnen een verbetering van de structuur en functie van de inwendige organen en orgaansystemen geven en helpen zo het lichaam zijn natuurlijke gezondheid te hervinden en behouden.
https://www.upledger.nl/wat-viscerale-therapie

NATUURGENEESKUNDIGE THERAPIE

De natuurgeneeskundig therapeut neemt de totale mens in ogenschouw en gebruikt daarbij zowel westerse als oosterse diagnostiek om tot een goed advies te komen. Dit advies kan bestaan uit een voedingsadvies, eventueel aangevuld met orthomoleculaire en natuurgeneeskundige middelen. Indicaties hiervoor kunnen allergische klachten zijn zoals constitutioneel eczeem, astma en darmklachten.
Bij een eerste consult wordt afhankelijk van de klachten al dan niet een voedingsadvies meegegeven.

TOTAL RESET METHOD®

Deze methode is een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van kinesiologie, acupressuur en voedingsadviezen.  De behandeling begint met het inventariseren van de klachten, het achterhalen van de overgevoeligheden en allergieën al dan niet aangevuld met regulier onderzoek. Daarna volgt een kinesiologisch onderzoek en een manuele behandeling van de rug. Na de behandeling  krijgt men een dieetadvies mee. Het doel van de behandeling is de allergische reactie van het lichaam op een allergeen te verminderen.
https://totalresetmethode.nl/